Informatikai és Hírközlési Minisztérium Oktatási Minisztérium Apache Php Mysql Fazekas Mihály Gyakorlóiskola
  Bejelentkezás
Üdvözöljük a Matematika portálon!  
Hámori Veronika levele a speciális matemetika tagozat ügyében, 2007. július

Hámori Veronika levele a speciális matemetika tagozat ügyében
2007. július

Kedves volt speciális matematika tagozatos diákjaink!

Híradásokból értesültünk arról, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium a közoktatásról szóló törvény módosításával el kívánja törölni a hat évfolyamos gimnáziumokba jelentkezők számára a felvételi vizsgát, a helyébe a kompetencia mérések eredménye alapján történő válogatás lép majd.

Az általános tantervű osztályokba jelentkezők esetében ezt elfogadhatónak tartom, de a speciális matematika tagozatra jelentkezők közül nem lehet felvételi vizsga nélkül kiválogatni azokat, akik a tagozat sajátos követelményeinek meg tudnak majd felelni. Ha ez a törvénymódosítás életbe lép, a matematika tagozat nem tud tovább működni.

Kérek minden olyan volt speciális matematika tagozatos Fazekasos diákot, akinek szívügye a tagozat, hogy egyenként vagy csoportosan írjanak levelet az OKM-ba a közoktatásért felelős államtitkár úrnak, amelyben tisztelettel, udvariasan, és meggyőző érveket felsorakoztatva arra kérik, hogy a felvételi eltörlése alól mentesítse az ország kb. 10 olyan iskoláját, amelyik hat évfolyamos speciális matematika tagozatot működtet. (Budapesten az Árpád, a Berzsenyi, a Szent István és mi vagyunk csak ilyenek.) Azt szeretnénk, ha a spec. mat. tagozatot ugyanúgy külön kezelnék a jogszabályok, mint a művészeti iskolákat, hiszen itt is különleges képességek kutatásáról és fejlesztéséről van szó.

Köszönöm minden jövendő specmatos diák nevében a segítséget!

 

Budapest, 2007. július 16.

Üdvözlettel
Hámori Veronika
igazgató

Kiemelt támogatónk 2006-ban:
Tigra Computer
Támogatóink 2003-ban:
Oktatási Minisztérium
Powered by:
Apache + Php + Mysql
Kapcsolat
hraskoa@fazekas.hu
Copyright © 2004-2010 Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Served by pingvin.