Informatikai és Hírközlési Minisztérium Oktatási Minisztérium Apache Php Mysql Fazekas Mihály Gyakorlóiskola
  Bejelentkezás
Üdvözöljük a Matematika portálon!  
Diák kutatómunkák

Diák kutatómunkák

Ezeket az írásokat illetve weboldalakat a Fazekas Gimnázium diákjai készítették. Közöttük önálló matematikai kutatómunkákat és külföldi folyóiratok cikkeit olvashatjuk. Az elkészült anyagok egy része PDF formátumban is letölthető, ami nyomtatásra alkalmasabb.

diák:Horváth DánielHives Áron12. d2012
cím:
leírás:Videós tanítási anyagok matematikát tanulóknak Matektesztek diákoknak
státusz:A 2011/12 évi "Együtt tanítunk" pályázaton I. díjat nyert alkotáspár folyamatosan fejlődik

diák:Hoksza Zsolt10. b2010
cím:
leírás:A rövid összefoglaló célja egy kis betekintést nyújtani a kombinatorikus geometriába, azon belül főként olyan eredményekbe, amelyek egy-egy adott speciális struktúra egzisztenciáját mondják ki. A Sylvester-Gallai-tétel, az Erdős-Szekeres-tétel és a Ramsey tétel is terítékre kerül

diák:Bóra Eszter12. c2009
cím:
leírás: A Természet Világa pályázatán díjat nyert alkotás (megjelent a 2009. októberi számban)

diák:Tomon István11. c2008
cím:
leírás:Minkowski poliéderekre vonatkozó tételének erős következményei vannak. Diákunk Nikolai Dolbilinnak a 2007. Júliusi Dubnai Nyári Matematikai Iskolán ,,Minkovsky theorem on convex polytopes and its applications'' címmel elhangzott előadását jegyezte le és egészítette ki bizonyításokkal

diák:Véges Márton10. c2007
cím:
leírás:Különböző matematikai programok (Maple, Mathematica, Axiom, Geogebra) bemutatását szolgáló oldalak php programozása

diák:Kiss Marcell8d-9d2005
cím:
leírás:Magunk készíthetünk előírt szimmetriákkal rendelkező rozetta- és frízcsoportokat. Kiegészítés Pogáts Ferenc írásaihoz

diák:Grósz Dániel8c2005
cím:
leírás:Kulcsszavas keresőrendszer php-ben Péter és Orsi játékaihoz.

diák:Kovács Péter és Ellenrieder Orsi12c, 11a2004
cím:
leírás:Nem matematikai, hanem egyéb játékok nagyobb csoportoknak szabadban és teremben, osztálykiránduláson vagy baráti társaságban.

diák:Bóra Eszter, Danka Miklós és Szabó Dávid7-8c2004-2005
cím:
leírás:A Rubóczky György, Beleznay Ferenc és Hraskó András által tanított hetedikes, nyolcadikos spec-matos anyag leglényege

diák:Puskás Anna9c2001
cím:PDF
leírás:Catherine A. Gorini tollából a "Mathematics Teacher" folyóirat hasábjain megjelent cikket fordította le Anna magyarra. A titkosírás modern technikájába kapunk bevezetőt, egyszerű számítógéptermi vagy számológépes gyakorlattal fűszerezve.

diák:Juhász Máté9.C2001
cím:PDF
leírás:A diák önálló vizsgálatai a Pascal háromszög térbeli általánosításával kapcsolatban

diák:Juhász Máté9.C2001
cím:PDF
leírás:Euler poliéderekre vonatkozó tételének egy nagyon szép és természetes bizonyítását fordítását olvashatjuk, amely a Mathematics Teacher folyóiratban jelent meg. A gondolatmenet 7-8-os szakkörön is követhető, a sokszögek (oldallapok) belső szögei összegének vizsgálatán alapul.

diák:Andorka György10.B2001
cím: 
leírás:Pascal és a Pascal háromszög tömör, de a weben szépen megvalósított bemutatása.

diák:Lengyel Zoltán és Tulogdi Áron10.B2001
cím:PDF
leírás:A "Mathematics Teacher" folyóirat középső oldalán hagyományosan egy naptár található, minden napra egy feladattal. A diákok egy ilyen naptárt fordítottak le, és elkészítették a megoldásokat is, amelyek azonban nem érhetők el az interneten.

diák:Balla Bettina, Hülber Tímea, Kovács Judit8.C2002
cím:Zip
leírás:A sík szabályos parkettázásaiból csak kevés van: ismerjük a négyzetrácsot, a szabályos háromszög- és a hatszögrácsot. Milyen félig szabályos parketták vannak? Azaz, hogy bővül a kínálat, ha megengedjük, hogy egyszerre több különböző szabályos sokszög alakú parkettát is használjunk, de kikötjük, hogy minden csúcsnál "egyformán" találkozzanak a sokszögek. Ennek jártak utána a lányok és gondolatmenetünk vázlatos ismertetésén túl szép ábráikkal is megörvendeztetik az érdeklődőt.

diák:Fésűs Szilvia, Szőllősi Annamária, Andorka György10.B2001
cím: 
leírás:Feuerbach nevezetes tétele azt mondja ki, hogy a háromszög Feuerbach köre érinti a háromszög beírt és hozzáírt köreit. Ennek egy elemi bizonyítását írta le Wolfgang Kroll, az ő cikkét fordította le a két lány német nyelvből. Andorky György elkészíttette a szükséges ábrák elektronikus változatát is.

diák:Paulin Dániel9.C2001
cím:"c-s lexikon"
leírás:A speciális matematika tagozat tananyagát a gyerekek "lexikonban" foglalják össze. Ebből egy évnek a részletesen kidolgozott aynagát olvashatjuk PDF formátumban a weblapon.

Kiemelt támogatónk 2006-ban:
Tigra Computer
Támogatóink 2003-ban:
Oktatási Minisztérium
Powered by:
Apache + Php + Mysql
Kapcsolat
hraskoa@fazekas.hu
Copyright © 2004-2010 Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Served by pingvin.