Informatikai és Hírközlési Minisztérium Oktatási Minisztérium Apache Php Mysql Fazekas Mihály Gyakorlóiskola
  Bejelentkezás
Üdvözöljük a Matematika portálon!  
Fordítóverseny, Szent István Gimnázium, 2008

Angol-magyar matematikai fordítóverseny


A budapesti Szent István Gimnázium matematika munkaközössége angol nyelvű matematikai fordítóversenyt hirdet középiskolás diákok számára. A versenyen részt vehet bárki, aki magyar középiskolába jár. Elsősorban 3-4 fős csapatok részvételére számítunk, tekintettel az elvégzendő munka mennyiségére, de természetesen akár egyénileg is pályázhat valaki. A fordítás tárgya két cikk, melyek a Mathematics Teacher című amerikai matematikai folyóiratban jelentek meg. A versenyt négy kategóriában hirdetjük meg, a választott szöveg és a versenyző csapatok életkora szerint. (Escape to a New Dimension... – 7-9. évfolyam, illetve 10-12. évfolyam; Ancient Egyptians and Russian Peasants... – 7-9. évfolyam, illetve 10-12. évfolyam). Egy csapat csak egy szöveg lefordításával versenyezhet. A versenyre külön nevezni nem szükséges, elegendő a lefordított szöveget határidőre eljuttatni a versenybizottsághoz (Matematika munkaközösség, Szent István Gimnázium, 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 15.) A fordítást elektronikus és nyomtatott formában egyaránt kérjük, az elektronikus változatot CD-n a nyomtatott formával együtt, vagy e-mailben a magyar.zsolt3@chello.hu címre lehet beküldeni. A fordítás beadásának határideje 2009. január 15. A verseny a tisztaság érdekében jeligés. A beküldött fordításhoz minden csapat válasszon egy jeligét, és a fordításon ezt szerepeltesse, továbbá egy zárt borítékban mellékelje a csapattagok névsorát, iskolájukat és elektronikus, illetve telefonos elérhetőségüket, a boríték külsején pedig tüntesse fel nagy betűkkel a választott jeligét!

Formai követelmények:

– Windows Word 2003 vagy korábbi verzióban készüljön
– A4-es lapméret, mindenütt legalább 1 cm-es margó, betűtípus Times New Roman vagy Arial, a szövegrész betűmérete 10-12 pont közötti.

A versenyben az értékelésnél figyelembe vett szempontok:

– Szöveghűség
– A magyar nyelv és a magyar matematikai szaknyelv helyes használata
– A megszerkesztett szöveg külalakja, esztétikai hatása

A szövegek PDF formátumban a Szent István Gimnázium Matematika Munkaközösségének oldaláról (illetve lásd alább) tölthetők le, az Escape to a New Dimension című cikkhez tartozó ábrák JPG formátumban szintén letölthetők, és az elkészült fordítás elektronikusan szerkesztett változatába beilleszthetők.

A verseny eredményhirdetésére a matematika munkaközösség által szervezett matematikai szakmai héten (2009. március első hete) kerül sor. A verseny résztvevőit időben értesítjük a pontos időpontról és helyszínről.


Kiemelt támogatónk 2006-ban:
Tigra Computer
Támogatóink 2003-ban:
Oktatási Minisztérium
Powered by:
Apache + Php + Mysql
Kapcsolat
hraskoa@fazekas.hu
Copyright © 2004-2010 Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Served by pingvin.