Informatikai és Hírközlési Minisztérium Oktatási Minisztérium Apache Php Mysql Fazekas Mihály Gyakorlóiskola
  Bejelentkezás
Üdvözöljük a Matematika portálon!  
Böngészők

A matematikai honlap működése különböző böngészőkben

Alább áttekintjük, hogy az Internet Explorer (IE), a linux alatt emulált IE, az Opera, Mozilla (Firebird), Galeon és Konqueror böngészők hogyan, illetve hogyan nem jelenítik meg honlapunkat.

Az utolsó frissítés időpontja: 2004. 04. 14.

Tanítási anyagok, gyűjtemények képletei

A tanítási anyagok html dokumentumok. Ezekben a matematikai képleteket a html 4 standard betűkészletét (lásd pld Html formátumok oldalunkat) alkalmazva írtuk. Az IE, Opera, Mozilla, Galeon böngészők ezeket a karaktereket ismerik, a Konqueror viszont közülük sokat nem tud megjeleníteni.

Ábrák

Az ábrák tipikusan gif vagy png formátumban jelennek meg. Csak a Konqueror jelenít meg hibásan ábrákat.
Az adatbázisban tárolt ábrák egy része nem jó minőségű, egy korábbi adatbázisból vettük őket, amelyhez kézzel rajzolták meg őket és így nem vektorg rafikusan vannak tárolva.

Feladatbank adatbázis, témakörlista

A témakörlistából való kiválasztás egy egyszerű javascript alkalmazás. Ez a Galeon, Mozilla böngészőkben nem működik, míg a Konqueror, az IE és az Opera jól kezeli. Egyelőre a linuxban emulált IE és a Konqueror az összetett keresés során nem tudja listából választani a témaköröket.

Feladatbank adatbázis, html megjelenítés

Az adatbázisban a feladatok megjelenítése során latexből a Tth programmal generáljuk a html kódot. A bonyolultabb képleteknél csak az Internet Explorer nyújt megfelelő megjelenítést. Nem kell elrettenni, a PDF (Portable Document Format) vagy GS (GhostScript) formátumban letöltött anyag már megfelelő lesz. Ezeket az ingyenesen letölthető Adobe Acrobat Reader (PDF), illetve GhostView (GS) programok jelenítik meg.

Feladatbank adatbázis, rtf letöltés

Nagyon szerettük volna elérni, hogy feladatok, a keresés eredményéül kapott feladatsorok és megoldásaik wordben is letölthetők, így a felhasználók széles köre által továbbszerkeszthetők legyenek. Ezt csak kis mértékben sikerült megvalósítani. Az Office XP-ben pld a képletek szinte egyáltalán nem jönnek be, aminek az az oka, hogy a word fejlesztői lemondtak az rtf-fel való kompatibilitásról, az rtf kódok értelmezéséről. Nem csak Office XP-nél fordulnak elő hibák. Ezek számát próbáljuk csökkenteni.
Kiemelt támogatónk 2006-ban:
Tigra Computer
Támogatóink 2003-ban:
Oktatási Minisztérium
Powered by:
Apache + Php + Mysql
Kapcsolat
hraskoa@fazekas.hu
Copyright © 2004-2010 Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Served by pingvin.