Informatikai és Hírközlési Minisztérium Oktatási Minisztérium Apache Php Mysql Fazekas Mihály Gyakorlóiskola
  Bejelentkezás
Üdvözöljük a Matematika portálon!  
Varga Tamás Matematikaverseny

Varga Tamás Matematikaverseny

HTML
PDF

1999.

Az 1997. évben éppen tízedszer írta ki az Országos Közoktatási Szolgáltató Iroda (OKSZI) a Művelődési és Közoktatási minisztérium által meghirdetett és az OKSZI által szervezett, a megyei (fővárosi) oktatási központok közreműködésével lebonyolított Varga Tamás matematikai versenyt.

A minden tanév októberében, januárjában és áprilisában - az első vagy iskolai, a második vagy megyei / fővárosi , és a harmadik vagy országos fordulóban - asztalhoz szólított, 7. és 8. tanévüket nyűvő, a matematikát kedvelő és megmérettetésre vágyó versenyzők két kategóriában ( a matematikát heti 4 óránál több órában tanulók a II. kategóriában versenyeznek) adhatnak számot felkészültségükről, tehetségükről.

A versenybizottság törekszik - ha nem is mindig sikerrel - az iskolai tananyagra támaszkodó, azt minél szélesebben felölelő olyan feladatok kiválasztására is, amelyek túlmutatnak a kötelező iskolai gyakorló feladatokon. E válogatási elv főszerepet kap a harmadik fordulóra kitűzött feladatokban.

A feladatok szövegét és az ábrákat Pogáts Ferenc bocsátotta rendelkezésünkre. Ő és Fazakas Tünde már el is készítették a Varga Tamás matematikaversenyekről szóló kötet 3. részét, amelyet a Typotex kiadó adott ki.

Kiemelt támogatónk 2006-ban:
Tigra Computer
Támogatóink 2003-ban:
Oktatási Minisztérium
Powered by:
Apache + Php + Mysql
Kapcsolat
hraskoa@fazekas.hu
Copyright © 2004-2010 Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Served by pingvin.