Informatikai és Hírközlési Minisztérium Oktatási Minisztérium Apache Php Mysql Fazekas Mihály Gyakorlóiskola
  Bejelentkezás
Üdvözöljük a Matematika portálon!  
Kavics Kupa 2008., nevezési információk Kavics Kupa 2008., link

Kavics Kupa 2008

BeszámolóMiután az ember megszervezett egy Kavics Kupát, akkor tudja igazán felmérni, mekkora munkát végzett Pataki János tanár úr, aki az első három alkalommal egyedül szervezett mindent. Kitaposta az ösvényt, ami mentén a továbbiakban könnyebb előre haladni. Három év után Pataki tanar úr jelezte, szeretné átadni a stafétát. A matematika tanárok év végi összejövetelén Táborné Vincze Márta tanárnő és Dobos Sándor tanár úr vállalta a szervezést.

A régi és az új szervezők leültek, megbeszélték a tennivalókat. Először kiválasztottuk a feladatokat, ezeket Hujter Bálint segített "megzenésíteni". Idén Háry János története köré fonódott a feladatok szövege. Bálint remek munkát végzett, a szövegezés szellemes volt. A mese jól fűszerezte a matematikát. Két feladatot a verseny díszvendégétől, Joel Spencertől kaptunk. A lektorálásban Tábor Áron oroszlánszerepet vállalt, gondosan és alaposan végignézte a feladatsort.

A lebonyolításban a számítógépes hátteret Hubai Tamás és Sipka Bálint öregdiákok biztosították, osztálytársuk, Kovács Péter vezette a segítők csapatának munkáját. Őket idén a 8.c osztályból toboroztuk. Lelkesedésük alapján biztosan számíthatunk rájuk a jövő évi kupán.

A zsűri elnöke Kavics tanár úr hajdani tanítványa, Hermann Péter professzor úr volt, az ELTE algebra-számelmélet tanszékéről, nevét már sokan ismerték a Kömal szerkesztőbizottságából. A tagok közt voltak korábbi diákolimpikonok (Nagy Zoltán, Hujter Bálint), a Kavics Kupa nyertes csapatok vezéremberei (Mészáros Gábor, Kutas Péter), lektorunk Tábor Áron és Kovács Péter egyetemi évfolyamtársai.

A konferálást Feinek Georgina végezte, az iskola Kazinczy versenyének első helyezettje. Köszönjük a konyhának a finom teát, Foki tanár úrnak a pártfogó segítségét. Vendégünk volt a versenyen a tavalyi évhez hasonlóan Thiry Imréné és Pálmay Lóránt.

A nevezés idén kicsit változott, hét ember lehetett egy csapatban. A büféből átkerült a könyvtárba a jelentkező doboz. Az ünnepélyes dobozbontásnál kiderült, 16 csapat nevezett. Köztük rangos "külsős" brigádok: Itália tavalyi versenygyőztes csapata Perugiaból, az Apáczai csapata, egy debreceni válogatott és egy Szeged-Bonyhád tengelyű csapat.

Az elején váltakozva álltak élen a csapatok, aztán elhúzott a debreceni csapat. Sokáig a "Lobonc" vezette a listát, de aztán a "Zár"-os csapat beelőzött és végül ők lettek az elsők. A harmadik helyen az Iracundus végzett. Meg kell jegyeznünk, hogy idén is nagyon erős volt a mezőny! Az ország több iskolájából építettek be a fazekasos csapatok szuper idegenlégiósokat. A megoldásokat tartalmazó lapon a 10, 12 és 20-as feladatok eredménye nem jól szerepelt. Ezért utólag is elnézést kérünk.

Az eredményhirdetésen Hermann Péter és Joel Spencer adták át a díjakat, a kupa vidám tortázással zárult.

Kiemelt támogatónk 2006-ban:
Tigra Computer
Támogatóink 2003-ban:
Oktatási Minisztérium
Powered by:
Apache + Php + Mysql
Kapcsolat
hraskoa@fazekas.hu
Copyright © 2004-2010 Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Served by pingvin.