Informatikai és Hírközlési Minisztérium Oktatási Minisztérium Apache Php Mysql Fazekas Mihály Gyakorlóiskola
  Bejelentkezás
Üdvözöljük a Matematika portálon!  
Kardos Gyula verseny

Kardos Gyula Alapítvány

Kardos Gyula több mint húsz évig volt a Fővárosi Fazekas Mihály Gimnázium matematika tanára. Élete vége felé egyedül maradt és úgy végrendelkezett, hogy öröklakását adják el, ára egészéből hozzák létre a Kardos Gyula Alapítványt, és a kamatok szolgálják a jó matematikus Fazekasos diákok ösztöndíját, jutalmát. Az alapítvány létrehozására az iskola matematika munkaközösségét kérte fel.

A Kardos Gyula Alapítvány Rikker Emília jogászi segítségével jött létre, 2009 októberében. A matematika munkaközösség úgy döntött, hogy a 10., 11., 12. évfolyamok (a korábbi négyosztályos gimnáziumi rendszerben II., III., IV. évfolyam) mindegyikén "speciális matematika tagozatos" és "nem tagozatos" kategóriákban oszt ösztöndíjat. A tagozaton az egyes évfolyamok matematika tanára dönti el kit javasol ösztöndíjra, míg a nem tagozatos osztályok esetében versenyt rendezünk az ösztöndíjasok kiválasztása céljából.

A ,,Kardos verseny"-ről részletesebben a

oldalon olvashatunk.

Aki szeretne hozzájárulni az ösztöndíjhoz a Kardos Gyula Alapítvány anyagi támogatásával, az az alapítvány számlájára (HU 21 1170 8001 - 2056 1947 - 0000 0000) való befizetéssel teheti ezt meg.

Kiemelt támogatónk 2006-ban:
Tigra Computer
Támogatóink 2003-ban:
Oktatási Minisztérium
Powered by:
Apache + Php + Mysql
Kapcsolat
hraskoa@fazekas.hu
Copyright © 2004-2010 Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Served by pingvin.