Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Látogatók

Összes:
5 786 104

Mai:
3 195

Honlapok

SULINET Matematika

Oktatási Hivatal

Versenyvizsga portál
banvv

Matematika Portálok

Berzsenyi Dániel Gimnázium

berzsenyi

Óbudai Árpád Gimnázium
arpad

 

Szent István Gimnázium

sztistvan

Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium
vpg

Heves

Név: Kertész Andor Megyei Matematika Emlékverseny (szakközépiskolások), Palotás József Megyei Matematikaverseny (gimnazisták)

Szervező: Heves Megyei Pedagógiai Intézet és Bolyai János Matematikai Társulat, Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (Eger)

heves kRésztvevok: 9-12. osztályos tanulók
Hatókör: megyei
Forma: egyéni, hagyományos
Fordulók száma: egy
Nevezési díj:  1000 Ft/fő

 

Horváth Gertrúd matematikatanár iskolájában, a mátrafüredi Mátra Erdészeti, Mezogazdasági és Vadgazdálkodási Szakképzo Iskolában 1988-ban eloször szervezte meg a Heves Megyei Szakközépiskolák Kertész Andor Matematikai Emlékversenyét, melyet aztán 15 éven át gondozott. Ez a verseny a Heves Megyei Pedagógiai Intézet kezdeményezésére 1996-tól kibovült a gimnáziumok részére meghirdetett Palotás József Emlékversennyel. Ezeken a matematikaversenyeken évente közel száz tehetséges szakközépiskolai és gimnáziumi tanuló vesz részt. 2003-tól a verseny szervezését az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium vette át, emléket állítva ezzel az iskola volt tanárának, Palotás Józsefnek. Hevesi László, a matematika munkaközösség vezetoje nyugdíjba vonulásáig 6 éven keresztül szervezte és vezette le a versenyt. A 2009/2010-es tanévtol Pótáné Márton Mária felelos a verseny lebonyolításáért. A feladatok öszszeállítását és a feladatok javításának irányítását Bíró Bálint megyei szaktanácsadó végzi fáradhatatlan lelkesedéssel és alapossággal. A verseny lebonyolítása minden tanévben tavasszal, április hónapban történik meg. Heves megye minden középiskolájából, minden kategóriában három-három tanuló nevezhet be.
A Kertész Andor Matematika Emlékversenyen (szakközépiskolások) és Palotás József Megyei Matematikaversenyen (gimnazisták) minden tanulónak öt-öt feladatot kell megoldania. A verseny idotartama 120 perc. A feladatok megoldása után kerül sor a javításra, melyet Bíró Bálint irányításával a kíséro tanárok végeznek. A feladatok kijavítása után kerül sor az eredményhirdetésre. Minden kategóriában az elso hat helyezett oklevelet kap, az elso három helyezett pedig jutalmat. Nemcsak egyéni helyezések kihirdetésére kerül sor, hanem az iskolák közötti versenyt is értékelik. A legjobban szereplo szakközépiskola, illetve gimnázium vándorserleggel térhet haza a versenyrol.

 

 (Forrás: Cserepek, a magyarországi matematikai tehetséggondozó műhelyekből,
Bolyai János Matematikai Társulat − Budapest, 2010)

 

Honlap megnyitása
(új oldalon)
 

Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

HivatalosHonlap Matkonyv InformatikaPortal KemiaPortal  
FizikaPortal KulturtortenetiEnciklopedia AlsosPortal TortenelemFilozofia
BiologiaPortal BiologiaPortal MagyarPortal MagyarPortal
  BiologiaPortal MagyarPortal  

QR kód

Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

QR

 

 

 

Bejelentkezés cikkíróknak